Het gebruik van de creditcard

Een creditcard is een kaart waarmee u wereldwijd aankopen kunt doen. Het is een soort van lening, omdat u bij een aankoop niet meteen het bedrag daadwerkelijk betaald. De creditcard maatschappij schiet het bedrag voor. Alle aankopen worden bij elkaar opgeteld. Vervolgens wordt er een rekening gestuurd met dit bedrag. Deze rekening moet u dan binnen een bepaald termijn betalen.

Welke creditcards zijn er?

Er zijn verschillende creditcards. De veruit bekendste zijn de Mastercard en de Visa Card. Beide creditcards zijn afkomstig uit Amerika en hebben dezelfde werking. Zoals hierboven genoemd worden alle aankopen bij elkaar opgeteld en in rekening gebracht. De Mastercard en Visa card zijn zeer populair in Nederland én in het buitenland. Bovendien worden ze beide wereldwijd geaccepteerd. De Visa card wordt net iets vaker geaccepteerd dan de Mastercard.

Waarom zou ik een creditcard moeten hebben?

Met de creditcard kunt u gemakkelijk aankopen doen. Het is veilig en beschermd tegen diefstal en verlies. Het wordt vaak gebruikt voor grote aankopen, zoals bij een restaurant, het boeken van een vakantie of vlucht. Ook op vakantie of in het buitenland is het gemakkelijk en veilig. Het wordt wereldwijd geaccepteerd en u hoeft geen contant geld op zak moeten hebben. Het is dus veilig in het buitenland.

Kan ik pinnen met de creditcard?

De creditcard kunt u wereldwijd gebruiken in tegenstelling tot uw gewone pinpas. Met de creditcard kunt u ook pinnen, maar u moet dan wel letten op een aantal zaken. Niet elke pinautomaat accepteert de creditcard. U moet dus eerst kijken of de pinautomaat hier wel geschikt voor is.

Flexibel aflossen

Wanneer u een rekening krijgt met de aankopen van de afgelopen maand kunt u deze binnen een bepaald termijn betalen. U kunt er ook voor kiezen om het in termijnen af te lossen. Dit is handig als het een groot bedrag is. Het nadeel is wel dat u hier rente over schuldig bent.

Lees meer over de creditkaart – creditchecker.nl.