Bedrijfsvermogen verzekeren

Als horeca onderneming loopt u net als alle andere onderneming het risico om uw vermogen te verliezen. Met de bedrijfsvermogen verzekering kunnen ondernemers hun kantoren, machines, inventaris, voorraden en transportmiddelen verzekeren tegen schade. Deze schades kunnen bijvoorbeeld veroorzaakt zijn door diefstal of brand. Hoewel de verzekering u geld gaat kosten is het zeker alleen maar voordelig voor u.

Onder bedrijfsvermogen valt het volgenden: het pand, voorraad, inventaris en transportmiddelen. Bij schade aan een van deze middelen zal u productie ook afnemen of stil komen te liggen. Ook hier kunt u zich voor verzekeren. Houdt de verzekering altijd op de hoogte van de waarde van deze middelen. Als u de verkeerde waarde heeft doorgegeven aan de verzekering kan dit zeer nadelig uitpakken. In dat geval zult u slechts een deel van de kosten verzekerd krijgen, waardoor u waarschijnlijk alsnog veel moet betalen.

Lees ook over de andere verzekeringen: Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering, de arbeidsongeschiktheidsverzekering, het verzekeren van de bedrijfsvoertuig, de rechtsbijstandsverzekering, werknemersverzekering.