Bedrijfsvoertuig

Als horeca ondernemers heeft u wellicht een bedrijfsvoertuig. Volgens de wet bent u dan verplicht om deze te verzekeren, net als iedere andere voertuig eigenaar. Met de bedrijfsautoverzekering verzekert u al uw bedrijfsauto’s tegelijkertijd. Net als bij een normale autoverzekering kunt u kiezen uit drie  dekkingen. Lees ook over de andere verzekeringen: Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering, de arbeidsongeschiktheidsverzekering, de rechtsbijstandsverzekering, werknemersverzekering en het verzekeren van uw bedrijfsvermogen.

WA 

De WA is de basisverzekering. Iedere eigenaar van een bedrijfsvoertuig is verplicht om minimaal een WA te hebben. Hiermee bent u verzekerd voor schades die met de bedrijfsauto is aangericht aan iets of iemand.

WA +

De WA + is een uitbreiding op de WA verzekering. Met de WA + verzekerd u niet alleen de schades die u bij een ander verricht, maar ook de schades aan uw eigen voertuig worden hiermee verzekerd.

WA All Risk 

De WA All Risk is de meest uitgebreide verzekering. Hiermee verzekerd u alle schades veroorzaakt door u of de ander aan iets of iemand.

Wat wordt niet verzekerd?

Ten eerste moet uw bedrijfsauto aan de wet voldoen. Wanneer dit niet het geval is geldt de verzekering niet. Ook wanneer de bestuurder niet had mogen rijden geldt de verzekering niet. Dit kan bijvoorbeeld zijn als de bestuurder zijn Rijbewijs heeft moeten inleveren of geen rijbewijs heeft. Ook wanneer er alcohol en drugs in het spel zijn worden de schades niet verzekerd. Dit geldt ook zo wanneer de bestuurder weigert een adem-, bloed of urinetest te doen.

 

No Claim korting

Veel verzekeringen hanteren een no claim korting. Dit houdt in dat u korting krijgt op uw premie, als binnen een jaar geen schades claimt. Wanneer u een jaar land geen schades claimt bij de verzekering kunt u uw korting steeds hoger opbouwen. Op deze manier kunt u veel geld besparen op de premie. De korting kan oplopen tot 80%. Dat houdt in dat u dan slechts 20% van de premie betaald. Bij 5 schadevrije jaren betaald u slecht 30% van de premie en heeft u ruim 70% korting.

Inzittenden 

De verzekering verzekerd u voor inzittenden als u hiervoor verzekerd met en dit in uw polis staat. U bent dan verzekerd voor de schade aan privé spullen als deze in de auto lagen. Ook wanneer de inzittenden gewond raakt of overlijdt word dit verzekerd. Dit geld niet wanneer de inzittenden op een plaats zitten die daar niet voor bedoeld is.