Hoe organiseer ik een origineel feest?

Ben jij ook zo’n feestbeest waar geen enkel feestje te gek voor is? Een lekker gek kostuum aantrekken en de hele avond dansen, dat doe jij toch ook graag? Een origineel feest organiseren kan best wel lastig zijn. Als je een perfectionist bent, kan het ook voor veel stress zorgen. Je wilt natuurlijk wel dat iedereen het naar zijn zin heeft op jouw feest. Met deze tips organiseer jij een feest om nooit te vergeten.

Wie, wat, waar, wanneer

Je bent bijna jarig of je hebt gewoon zin in een feestje; een feest organiseer je niet in één dag, het heeft een goede voorbereiding nodig. Voordat je iedereen zomaar uitnodigt, moet je rekening houden met een aantal dingen. Waar wil je het feest houden? Gewoon bij jou thuis? In de tuin? Of misschien wel in een partycentrum? En wanneer houd je het feest? Volgende week zaterdag al of over een paar maanden? Je moet natuurlijk ook rekening houden met de agenda van de genodigden. Als je een week van tevoren aangeeft dat je een feest geeft, hebben veel mensen waarschijnlijk al andere plannen.

Een lekker gek thema

Voordat je lekker los kunt gaan met de decoratie, moet je een thema voor het feest kiezen. Je hele feest zal namelijk om dat thema draaien. Je past de hapjes en drankjes hier ook op aan.

  • Halloween

Wil je je feest toevallig in oktober geven? Dan heb jij even geluk. Houd een Halloweenfeest! Halloween is de laatste jaren erg populair geworden in Nederland en iedereen houdt wel van een scary feestje. Van enge kostuums tot oogballen in je drankje, niks is te gek.

  • Gemaskerd bal

Je hebt het vast wel eens op tv gezien, het gemaskerde bal. Iedereen komt naar het feest met een masker op en je ziet eigenlijk niet wie wie is. Pas op: dit kan voor problemen zorgen.

  • Proud to be vout

Misschien is dit wel het grappigste themafeest ooit. Al je vrienden komen in de gekste foute kleding. Een neon roze legging met een panterprint topje, leef je helemaal uit.

Eten: heel belangrijk

Bij een goed feest hoort natuurlijk een hapje en een drankje. Probeer het eten en het drinken eens naar het feestthema aan te passen. Kies je voor het thema Halloween, maak dan bloederige punch of een heksendrankje. Houd er ook rekening mee dat er genoeg drinken is voor iedereen. Je wilt natuurlijk niet dat iedereen om 10 uur zonder drankje zit. Nog een tip: speel niet de hele avond voor barman/barvrouw. Je mag natuurlijk wel het eerste glaasje inschenken, maar laat de gasten daarna weten dat ze gewoon zelf drinken mogen pakken. Zo geniet jij ook nog een beetje van je feestje.