Opstalverzekering

Naast de andere verzekeringen voor een horeca onderneming, is het handig om een opstalverzekering af te sluiten voor u restaurant. Een opstalverzekering is voor schade aan uw bedrijfsgebouw door bijvoorbeeld brand of blikseminslag. De verzekering dekt de kosten van de schades die hierbij ontstaan. Dit zijn schades aan het dak, muren, leidingen etc.

Schade?

Als u schade heeft moet u de schade zo snel mogelijk melden. Vaak moet u dan een schadeformulier invullen die je kunt krijgen bij de (website van de) verzekeraar. Het invullen van de schadeformulier moet u secuur en nauwkeurig invullen. Voeg eventuele bewijsstukken, zoals foto’s, toe. Afhankelijk van de situatie wordt er soms een expert gestuurd. De expert komt de schade onderzoeken. Bij schade is het dus handig om foto’s te maken, zodat u altijd een bewijsstuk heeft. Vaak is het ook handig om pas op te ruimen nadat de expert is langs geweest.

Onderverzekerd zijn.

Als u een opstalverzekering aanvraagt moet u een herbouwwaarde invullen. Dit is de waarde van het gebouw van uw onderneming. Het is van belang om hier de juiste waarde in te vullen, omdat het invullen van een verkeerde waarde nadelig kan uitpakken. Als u een te lage waarde invult, bent u onderverzekerd. U krijgt bij schade slechts het deel dat u verzekerd heeft uitgekeerd. Als u een te hoge waarde invult krijgt u alle schade 100% vergoed. Echter betaald u maandelijks te veel premie.

Vergelijken.

Als u een opstalverzekering voor een gebouw wilt aanvragen kunt u de verzekeringen het beste eerst online vergelijken. Online zijn er verschillende tools om de opstalverzekeringen gemakkelijk te vergelijken. U krijgt een duidelijk overzicht van de voorwaarden, prijs en nog meer. Het kiezen van de juiste verzekering voor uw horecaonderneming wordt dus heel makkelijk.